Le Big Beautys kollektion för Jeanne Marc Philippe

Le Big Beauty eller Stéphanie Zwicky har en av de bättre fatshionbloggarna som jag tidigt fastnade för med väldigt snygga outfitbilder med aktuella kläder från bl a ASOS Curve, New Look och Evans. Hon har gjort egna kollektioner förut då i samarbete med märket Taillissime som säljs på Ellos och la Redoute. Jag har via secondhand fått tag i en underbar kofta med guldpaljettärmar från en av de kollektionerna och hoppades på att få fler samlarobjekt att tråna över i hennes nästa samarbete.

Hon har nu jobbat tillsammans med franska märket Jean Marc Philippe och satsat på vida och enkla former. Jag är lite besviken på kollektionen i stort då jag tycker den är lite tråkig och känns riktad för en lite äldre målgrupp och det känns inte som kläder som hon skulle visa upp i sin blogg. Sen är det huvudsakliga materialet polyester vilket känns lite fel när priset ligger mellan 700-1500 kr/plagg, då förväntar sig åtminstone jag lite lyxigare och mer naturliga material. (Alla bilder nedan är från http://jeanmarcphilippe-eshop.com/fr/big-beauty-x-jmp.html).

Topparna i kollektionen har snygg skärning tycker jag men jag tycker inte färgvalet är så lyckat med laxrosa, marin och vitt sen har dom en viss sjukhus-bussarong-känsla som man kanske fått bort genom att ändra längden eller ärmlängden.

bb1

Kläningarna är nog det bästa i kollektionen och den mintiga klänningen hade jag kunnat köpa (kanske mest för färgen) om den varit lite billigare. Den andra modellen på klänning är helt okej även om det inte direkt är något nytt utan jag får lite känsla av Scarlet & Jo som  Evans har inne som märke.

bb2

Blazern och byxan är nog det allra sämsta i min mening, blazern känns jättetråkig utan ärmar och i enbart vitt, proportionerna känns fel. Byxan känns inte modern alls och ihop blir dom inte en ”häftig” kostym man skulle kunna ha på jobbet.

bb3

Jag hoppas dock hon gör fler kollektioner kanske i samarbete med yngre märken som t ex ASOS Curve, då tror jag hon kan göra något helt fantastiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s