Boktips!

Julia Skott har skrivit en jättebra bok ”Kroppspanik” om kroppshets och hur vi gör nästan vad som helst i hälsans tecken! Hur ett ätstört beteende blivit normalt, att hungerskänslor ska förträngas genom att man ska lägga sig och sova och hur man ska svälta sin kropp för att bli ”sund och smal” men förstås även ”kurvig och kvinnlig” men också ”vältränad och stark”. Vi hjärntvättas till att aldrig vara nöjda med våra kroppar. Jag rekommenderar den verkligen och det är en bok som alla borde läsa för att få en annan bild av vår fixering vid kroppar. Läs mer om den här.

Ett citat av författaren Marilyn Wann som Julia Skott nämner i artikeln fastnade: ”Det enda du kan diagnostisera genom att se på en överviktig människa är dina egna känslor och fördomar om överviktiga människor” .. Och ja, så är det! För dom där som sägs vara orolig för din hälsa utan att ens känna dig eller veta hur du faktiskt mår är inte oroliga överhuvudtaget, de sätter bara ord på sina fördomar.

20131112-233532.jpg

2 thoughts on “Boktips!

  1. BookByS - sarah karlsson

    Det är verkligen otäckt att se hur detta beteende faktiskt ä normalt idag. Man ska vara nöjd med sig själv ist och strunta i normalidealen som är allt annat än normala.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s